ongewoon goede adviseurs

Mei is een krachtige combinatie van ambtelijk en bestuurlijk dna

het begon in mei

“Een nieuwe lente en een nieuw geluid
Ik wil dat dit lied klinkt als het gefluit
Dat ik vaak hoorde voor een zomernacht
In een oud stadje, langs de watergracht…”

Herman Gorter schreef het gedicht Mei in 1889. In mei 2020 diende dit gedicht als inspiratiebron voor Wilfred Lintsen, Vincent Florijn en Jan Jaap Kolkman  voor samenwerking en voor een nieuwe, duurzamere manier van adviseren. Met als uitgangspunt de staande organisatie.

 Onze jarenlange ervaring in het openbaar bestuur, in de politiek en in het advieswerk heeft geleid tot het besef dat je problemen niet oplost door mensen te vervangen. Wij richten ons op aspecten als cultuur, houding, gedrag en leiderschap. Om daarmee de mensen die de organisatie vormen, aan te zetten tot betere prestaties en meer werkplezier.

Vraag ons dus niet om een reorganisatieplan. Vraag ons om de organisatie in staat te stellen de klus te klaren.

wat je van ons mag verwachten

– dat kennis vanzelfsprekend is
– en spiegelen tot een kunst wordt verheven
– plus het stellen van prangende vragen

We weten dat het eerste punt niet altijd bijzonder is. Die andere twee des te meer. Samen vormen ze de kracht van mei.

de oprichters:

Jan Jaap Kolkman

Jan Jaap Kolkman

Communicatief vaardig en gericht op samenwerken. Maakt door een krachtig, bindend en inspirerend optreden de samenwerking betekenisvol. Denkt snel en handelt flexibel. Verbindt gemakkelijk door luchtigheid en humor. Ervaren ondernemer met een rijke ervaring in projecten en veel managementvaardigheden. Handelt vanuit visie en overzicht en schept daarmee rust en ruimte. Afspraak is afspraak. Gaat voor persoonlijke betrokkenheid. 

Wilfred Lintsen

Wilfred Lintsen

Flexibel, creatief en mensgericht met ruime ervaring als interimmanager in eindverantwoordelijke rollen en programmamanagement binnen gemeentelijke organisaties. Zijn stijl kenmerkt zich het best als dienend (leiderschap), energiek, toegankelijk en gericht op samenwerking. Door het creëren van een vertrouwde en veilige omgeving zet hij anderen in hun kracht en legt verbindingen om zo samen goed te presteren. Ook niet onbelangrijk: Wilfred beschikt over een goede portie humor, is relaxed, gemakkelijk in de omgang en staat voor duidelijkheid, openheid veiligheid, eerlijkheid en vertrouwen.

Vincent Florijn

Vincent Florijn

Bezit brede, allround managementkwaliteiten. Opereert het liefst in een leidinggevende rol. Vincent is een doorzetter met een vaste wil en de energie om obstakels te overwinnen. Hij zit het liefst op een plek waar hij zijn extraverte talenten kan benutten. Houdt ervan persoonlijke initiatieven te ontplooien. Kan werkzaamheden delegeren en maakt zo veel en goed mogelijk gebruik van het team. Staat onmiddellijk klaar als het gaat om het aangeven van de richting en het mobiliseren van anderen. Hij denkt voordat hij handelt, houdt van een functie met autoriteit en heeft ‘drive’.

de vereende krachten van mei

Mei beschikt over een netwerk van in- en uitvliegende consultants en inhoudelijke experts om de beloftes waar te maken. Samen met hen is mei in staat om grote en kleinere opdrachten aan te gaan en juist die kennis en kunde te leveren die nodig zijn.